Some on kasvattanut myös moottoriurheilun suosiota

Some vaikuttaa kuluttajiin monin tavoin. Se on myös lisännyt autourheilun saavutettavuutta ja suosiota Suomessa. Erityisesti nuoren rallikansan voidaan sanoa olevan somen ulottuvilla ja sen vaikutuksen alaisena. Kerromme tässä artikkelissa muutamia esimerkkejä siitä, kuinka some vaikuttaa suomalaiseen autourheilukansaan.

Suositut somekanavat

Monella autourheilutapahtumalla on erityisen suositut somekanavat. Esimerkiksi Neste Rallin somekanava onnistui tavoittamaan kisaviikolla jopa 97 miljoonaa somekäyttäjää, mikä on Suomen mittasuhteissa melkoinen saavutus! WRC- ja Neste Ralli -kotisivut sen sijaan saivat tänä aikana 2,5 miljoonaa vierailijaa. Somen vaikutusta ei tulekaan aliarvioida ja monelle autourheilutapahtumalle some on erityisen merkittävä markkinointi- ja tiedotusalusta.

Mihin somen vaikutus perustuu?

Somen vaikutus perustuu ensinnäkin siihen, että some on helposti saavutettavissa. Markkinointi ei siis ole aikaan taikka paikkaan sidottua ja myös kuluttajat voivat käyttää somesisältöjä juuri silloin, kun haluavat. Voidaankin sanoa, että some on suomalaisen autourheilun merkittävä viidakkorumpu, joka rummuttaa ja jakaa tietoa erilaisista autourheilutapahtumista maassamme. Tapahtumien markkinoinnille se tarjoaa hyvän hinta-laatusuhteen. Samalla tavalla, kun somesta löytää jalkapalloon huuhkajat pelaajat, niin tarjoaa se myös muille urheilunystäville tärkeitä lajeja, kuten autourheilun.

Somessa on helppo luoda erilaisia mielikuvia ja juuri tähän somen vaikuttavuus suurelta osin perustuukin. Autourheilun osalta upeat kuvat esimerkiksi tuunatuista autoista tai vaikkapa rallin huippuhetkistä auttavat luomaan tunnelman, johon autourheilusta kiinnostunut lukija haluaa itsekin päästä osalliseksi. Somessa kuvien merkitys korostuu, minkä vuoksi niihin kiinnitetäänkin niin suurta huomiota ja niiden avulla pyritään luomaan erilaisia mielikuvia. Mielenkiintoisten kuvien avulla esimerkiksi erilaisista autourheilutapahtumista voidaan pyrkiä luomaan mielenkiintoinen ja houkutteleva kuva.

Somen kautta eri toimijoiden uutisvirtaa on helppo seurata. Mielenkiintoiset ja omaa harrastuneisuutta vastaavat postaukset ovat vain muutaman klikkauksen päässä. Tämänkin vuoksi some on niin kovin vaikuttava kanava. Se jakaa tietoa nopeasti ja helposti, minkä lisäksi se on erityisen kustannustehokas kanava. Somen käyttäjät saavat lisäksi yleensä seurata erilaisia postauksia täysin maksutta, mikä tietysti alentaa kynnystä seurata itseä kiinnostavia postauksia. Samalla myös käyttäjien on helppo jakaa itseään puhuttelevia postauksia eteenpäin sekä luoda omia postauksia, joita voi jakaa omille seuraajille. Esimerkiksi omat tunnelmat mielenkiintoisesta autourheilutapahtumasta voi somen kautta jakaa näppärästi omille ystäville.